A tökéletes kombináció: batáta, póréhagyma és répa karamellizálva

A karamellizált zöldségek, kecskesajt és ropogós leveles tészta kiegyensúlyozott kombinációja. Ez az eredeti, francia konyha ihlette étel nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a szemet is gyönyörködteti. Tökéletes választás azok számára, akik valami szokatlant, mégis egészséges és tápláló fogást keresnek.

Teljes idő:
50 perc

Előkészítés:
20 perc

Sütés:
30 perc

Recept titán serpenyőhöz ajánlott

Hozzávalók (4 adag):

2 szál póréhagyma

4 édesburgonya

1 sárgarépa

10 db kelbimbó

5 gerezd fokhagyma

20 g friss kakukkfű

30 g cukor

30 g vaj

125 g friss kecskesajt

Só & bors

1 csomag leveles tészta

Elkészítés:

Titán serpenyőt használj a karamell elkészítéséhez és sütőformaként is.

1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Vágd fel a póréhagymát 2 cm-es darabokra. Hámozd meg az édesburgonyát és vágd fel ugyanolyan méretű darabokra. A fokhagymát apróra vágd, a kakukkfüvet szedd le a szárakról.

3. A serpenyőben készíts karamellt – a cukrot közepes lángon olvaszd meg, amíg aranybarna nem lesz. Fokozatosan keverd hozzá a vajat, amíg teljesen fel nem olvad és sűrű massza nem lesz belőle. Vigyázz, hogy a karamell ne égjen meg. Vedd le a tűzről.

4. A karamellre egyenletesen helyezd rá a felkészített zöldségeket. Közéjük tedd a fokhagymát, a kakukkfüvet és a friss kecskesajtot. Sózd, borsozd. Végül fedd le a leveles tésztával és nyomkodd le egy kicsit.

5. Tedd a serpenyőt az előmelegített sütőbe és süsd 30 percig 180 °C-on.

6. Sütés után óvatosan borítsd a tarte tatint egy nagy tányérra és tálald melegen.

Jó étvágyat!