Zöldséges Tarte Tatin
24-02-2025A tökéletes kombináció: batáta, póréhagyma és répa karamellizálva


Teljes idő:
50 perc
Előkészítés:
20 perc
Sütés:
30 perc
Recept titán serpenyőhöz ajánlott
Hozzávalók (4 adag):
2 szál póréhagyma
4 édesburgonya
1 sárgarépa
10 db kelbimbó
5 gerezd fokhagyma
20 g friss kakukkfű
30 g cukor
30 g vaj
125 g friss kecskesajt
Só & bors
1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Titán serpenyőt használj a karamell elkészítéséhez és sütőformaként is.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Vágd fel a póréhagymát 2 cm-es darabokra. Hámozd meg az édesburgonyát és vágd fel ugyanolyan méretű darabokra. A fokhagymát apróra vágd, a kakukkfüvet szedd le a szárakról.
3. A serpenyőben készíts karamellt – a cukrot közepes lángon olvaszd meg, amíg aranybarna nem lesz. Fokozatosan keverd hozzá a vajat, amíg teljesen fel nem olvad és sűrű massza nem lesz belőle. Vigyázz, hogy a karamell ne égjen meg. Vedd le a tűzről.
4. A karamellre egyenletesen helyezd rá a felkészített zöldségeket. Közéjük tedd a fokhagymát, a kakukkfüvet és a friss kecskesajtot. Sózd, borsozd. Végül fedd le a leveles tésztával és nyomkodd le egy kicsit.
5. Tedd a serpenyőt az előmelegített sütőbe és süsd 30 percig 180 °C-on.
6. Sütés után óvatosan borítsd a tarte tatint egy nagy tányérra és tálald melegen.
Jó étvágyat!

