Gyors, egészséges és tele ízekkel

A hagyományos japán konyhától ihletett, népszerű helyi hozzávalókkal gazdagítva. A receptben a miso szósz gazdag umami íze találkozik a bab ízletes textúrájával és a párolt brokkoli lágy finomságával, amit tökéletesen kiegészít a tükörtojás. Gyors, egészséges és tele ízekkel – ideális választás azoknak, akik egy különleges, de egyben kiegyensúlyozott ételt keresnek.

Teljes idő:
35 perc

Előkészítés:
25 perc

Főzés:
10 perc

Titániumedényekhez is tökéletes recept

Hozzávalók (4 adag):

200 g vörösbab

250 g csiperkegomba

400 g brokkoli

4 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

friss gyömbér

4 EK miso paszta

45 ml szójaszósz

30 ml méz

4 tojás

csili paprika

2 EKpirított hagyma

friss koriander

olaj

Elkészítés:

1. Bab előkészítése
A babot alaposan öblítsd le és áztasd hideg vízben 8 órán át.
Áztatás után öblítsd le és tedd titán lábasba úgy, hogy teljesen elmerüljön. Főzd puhára.

2. Zöldség előkészítése
A gombát tisztítsd meg és vágd félbe.
A brokkolit mosd meg, szárítsd le és vágd le a fás részeket.
A tavaszi hagymát karikázd fel.
A fokhagymát hámozd meg és reszeld le finomra.
A gyömbért hámozd meg – egy részét reszeld le, a másik felét vágd vékony csíkokra.

3. Miso szósz készítése
Egy kis tálban keverd össze:
• miso paszta
• szójaszósz
• reszelt fokhagyma
• reszelt gyömbér
• méz
Keverd össze simára.

4. Brokkoli párolása
A forró vízbe tedd a brokkolit és párold 8 percig.

5. Az étel befejezése
Melegítsd fel a titán serpenyőt egy kevés olajjal.
Pirítsd a gombát 4-5 percig, hogy színt kapjon.
Add hozzá a tavaszi hagymát és pirítsd még 2 percig.
Add hozzá a főtt babot, öntsd le a miso szósszal és keverd össze.
Osztosd szét a tálakra.

6. Tálalás
A titán serpenyőben készíts tükörtojást, akár egy csepp olaj nélkül is.
Minden tálba tegyél egy tojást és brokkolit.
Szórd meg chilivel, korianderrel, pirított hagymával és gyömbér csíkokkal.

Jó étvágyat!