#2 Kávé rituálék: Élvezze a fileteres kávé elkészítésének meditatív élményét
31-10-2024A Hario V60 nagyszerűen ízlik a Basic Glas duplafalú pohárból

A kávé elkészítésének alternatív módja, amely a kedvenc rituáléjává válik. A Hario V60 csepegtetőgépben „kivirágzó” frissen őrölt kávé aromáját a finom textúra és a tiszta íz emeli ki. Ideális a nap kezdetén vagy délutáni szünet közben. Megmutatjuk, milyen egyszerű a Hario V60 filterkávé elkészítése.
A Hario V60 a kávéfőzést olyan művészeti formává emelte, ahol a kávé minőségére és magára a főzési folyamatra van helyezve a hangsúly. A V60 támogatja a lassabb, átgondoltabb megközelítést a kávéhoz, ami ellentétben áll a modern élet rohanásával.
Hozzávalók:
∙ Hario V60 csepegtetőgép
∙ V60 szűrőpapírok
∙ 15 g közepesen őrölt, világos pörkölésű kávé
∙ egy kúpos nyakú vízforraló
Basic Glas duplafalú csésze,
Gaya teljesen szatén réz kávéskanál

Öblítse le forró vízzel, hogy megszabaduljon a papír ízétől.
Az első leöntéssel az egész őrlemény nedves lesz. Lassú, körkörös mozdulatokkal
öntsön rá 93 °C-os vizet, majd hagyja „pihenni“ körülbelül 35 másodpercig.
Az extrakciós folyamatnak ezt a részét „virágzásnak“ nevezik. Ezzel eltávolítja
a felesleges levegőt a kávéból, és biztosítja a tökéletes eloszlást a szűrőpapírban és a berendezésben.
amíg kb. 220–250 ml-nyi kávé nem lesz a pohárban.
Az egész rituálénak három-három és fél percig kellene tartania.
Ez teljesen megváltoztatja az az ital fogyasztási élményét. Az eszpresszó egy erős, koncentrált ital.
Koffeintartalma azonban nem erősebb, mint a filteres kávéé. Ez utóbbi könnyedebb és hígabb,
így finomabb módja a kávé élvezetének. Tisztán, tej nélkül ajánljuk fogyasztani.