Milyen anyagból legyenek a házi mesterszakácsok fazekai és serpenyői?
01.06.2023Fedezze fel a Lunasol konyhai edények előnyeit rozsdamentes acélból vagy alumíniumból, tapadásmentes felülettel
Ha szeretnél hatékonyan főzni, a fazekak és serpenyők választásakor figyelembe kell venni, hogy milyen anyagból készülnek. És azért, hogy minél tovább szolgáljanak neked, megfelelően gondjukat kell viselned. Melyik anyag a legmegfelelőbb számodra és mikor van a legalkalmasabb idő a konyhai felszerelés cseréjére?
A rozsdamentes
acél
hosszú élettartammal büszkélkedik
Legfőbb előnyei a tartósság és a stílusos külső. Ráadásul a rozsdamentes acélból készült fazekak és serpenyők minden főzőlaptípushoz és a sütőbe is alkalmasak. Könnyedén elkészítheted bennük ételeidet bármilyen módra. Tisztításukhoz szinte semmilyen erőkifejtésre nincs szükség, mivel mosogatógépbe is teheted őket. A tiszta rozsdamentes acél nem jó hővezető, amit szendvicsaljjal oldottunk meg. Például a Merkur fazék ötrétegű alja rezet és alumíniumot is tartalmaz, aminek köszönhetően a hő egyenletesen oszlik el a teljes felületen.
Az
ILAG XERADUR 2
bevonattal semmi sem ég oda
Ha
hosszantartó külsővel rendelkező, sokoldalú segítőtársat szeretnél a
konyhádba, szerezd be a Saturn
mély serpenyőt. Magas peremének köszönhetően gond nélkül megkevered
benne a csirkeragut vagy megfőzöd benne a rizst. A serpenyő belső oldalát
ILAG XERADUR 2 réteg fedi, amelyen a tojások 300 °C-on sem égtek oda.
Előnyös
alumínium
tapadásmentes felülettel
A réz után a második legjobb hővezető. Az alumíniumfazekak és serpenyők nemcsak alacsony árukkal kecsegtetnek, hanem súlyukkal is. Belső oldalukat tapadásmentes felület borítja, amely további előnyöket jelent. Könnyen tisztítható és az ételkészítéshez csak minimális mennyiségű olajra van szükséged. Játszva elkészíted rajta a rántott hússzeleteket, a palacsintát, a rántottát és további finomságokat, amelyek egyéb anyagokon odaéghetnek. Minden előnnyel rendelkezik például az Uranus Black serpenyő hőjelzővel, amely optimális felmelegedés esetén pirosra színeződik.
Különleges gondoskodást igényel
Ha a tapadásmentes felület megsérül, elvesztheti említett tulajdonságait. Főzés közben ne keverd az ételt fém kiegészítőkkel. Tisztításához használj puha szivacsot vagy finom kefét. Kerüld az edények egymásba rakását is, mert a fazekak vagy serpenyők alja összekarcolhatja a tapadásmentes felületet. Ha ezeket a tanácsokat betartod, felszerelésednek nincs oka a sérülésre. Ennek köszönhetően sokáig főzhetsz egészségesen és hatékonyan.
A minőségi felszerelést sohasem korai beszerezni
Ha edényeden látható karcolások, lemoshatatlan zsírfoltok vannak vagy meglazult a fogantyúja, szinte egészen biztos, hogy lejárt az ideje és le kell cserélni. Általánosságban érvényes, hogy a minőségi felszerelés megvásárlásának mindig itt az ideje. És ha érdekelnek azok a további tulajdonságok, amelyeket figyelembe kell venni a megfelelő felszerelés kiválasztásakor, olvasd el az alábbi cikkeket: