Könnyű szeletelés
01.10.2020Melyik a legmegfelelőbb kés az Ön számára
Főz? Akkor biztosan egyetért velünk, hogy egy jó kés megfizethetetlen segítség. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Egy a pékárura, másik a halra, harmadik a húsra. A negyedik univerzális. A legjobb szakács se tud ebben kiigazodni.
A megfelelő kés belesimul a kézbe
Először vegye kézbe a kést és győződjön meg róla, hogy megfelelő-e a markolat formája, a hosszúsága és a súlya. Ha igen, akkor a szeletelés gyerekjáték. De fordítson figyelmet a pengére is. Válasszon rozsdamentes acélból készült anyagot – például króm-nikkelt. És ne felejtse el megélezni, hogy minél könnyebben tudjon vele dolgozni.
3 alapkés
Az elején elég lesz az univerzális kés Ennek szinte mindenhez meg kell felelnie. Megismeri a hosszú és széles pengéjéről. Legyen az a rozsdamentes S-Art Curator vagy a damaszkuszi pengéjű Santoku kés, biztosan gyakran használni fogja.
A nagy késnek kis segítőre van szüksége – például az alma egyszerű hámozásához.
Ha szereti a friss kenyér ízét, akkor megtalálja a kést a pékáruhoz. Akár előnyben részesíti a Basic vonalat vagy inkább a Premium vonalat választja, mindkettő könnyen megbírkózik az illatos kenyérhéjjal. Vagy egyenesen válassza a Basic vágódeszkát késsel.Specializált kések
A tapasztalt szakácsok tudják, hogy sok helyzetben nagyobb segítségükre vannak a speciális kések:
- Ha szívesen fogyaszt steaket, akkor szüksége van az egyik késre ezek közül
- Ha halról van szó, akkor a szálka kiszedése könnyebben megy a tompa élű és éles hegyű késsel.
- Ha szereti a sajtos tálakat készíteni a bor mellé akkor itt a Basic Alpha kés tűhegyekkel a hegyén – kitűnő szeleteléshez és étkezéshez.
A mágneses állvány magához vonzza
Változtassa a közmondásba illő fiókban való keresgélést renddé. Csak
egy Basic
Wood mágneses állványra. van szüksége. A konyhaszekrény kinézete
főzés közben elárulja azt is, milyen a szakács valójában.