A pillanat tovatűnik, az élmény megmarad
09.04.2021Felejthetetlen pillanatok a LUNASOL poharakkal
Tisztában van vele, hogy minden italhoz más és más poharat használunk? Csak így érvényesül az ital illata, színe és az íze. Egy bárban az italokat ezért kapjuk különböző poharakban. Szeretné tudni, hogyan varázsolja az otthonába egy elsőrangú italbár hangulatát? Sajátítsa el az ízek és illatok szimfóniájának a felszolgálását. Ugyanis a pillanatok tovatűnnek, de a szeretteinkkel elköltött vacsorák élményei örökre megmaradnak. Merítsen ihletet új poharainkból, amelyek a különleges META Glass® készültek.
Miért is olyan fontos a pohár kiválasztása?
Mert a kehely vékony falai gondoskodnak az ital elfogyasztásának nagyobb élményéről. A kristálytiszta fény hagyja érvényesülni az ital színét és a szára a felszolgálást magasabb szintre emeli. És az Ön kezei is megérdemlik, hogy az est végén a poharakat nyugodt lelkiismerettel tegyék a poharakat a mosogatógépbe. Szakértők tanácsát figyelembe véve hoztunk létre új poharainkat a különleges META Glass®. Ilyen poharakban az italokat elsőosztályúan fogja felszolgálni.
Hogyan szolgáljuk fel a vörösbort?
Legyen öblösebb és a feneke gömbölyű, hogy
több levegővel érintkezhessen, miáltal a jellegzetes színek és ízek
jobban kibontakozhatnak. Mielőtt belekortyolna, enyhén forgassa körbe a
poharat, hogy a borból a buké felszabaduljon, miáltal az Ön élménye is
fokozódik.
Vörösboros poharak
Önthetek fehérbort vörösboros pohárba?
Természetesen lehet, de nem lesz nagy élmény.
A fehérbornak nincs szüksége több levegőre. Kisebb és szűkebb peremű
pohár is megteszi és belekóstolhat az aromák és ízek tökéletes
koncentrációjába. Iváskor hagyjon a nyelvén egy kisebb kortyot, hogy a bor
íze megtelepedjen rajta. És csak utána nyelje le.
Fehérboros poharak
A rozét hova soroljuk?
Színe, íze és aromája határvonalat teremt a
vörös- és a fehérbor között. A szakértők tanácsa alapján kisebb és
szűkebb poharakban szolgáljuk fel. Akárcsak a fehérbort.
Fehérboros poharak
Miért használunk a pezsgőre szűk poharat?
Tudta, hogy a „pezsgő“ névvel csak a
franciaországi Champagne természetvédelmi régióból származó habzó
borokat illették. A többi habzó bort pezsgős bornak nevezik. Mivelhogy a
buborékok a legvonzóbbak, ezért szolgálják fel szűk pohárban, ami
elősegíti a buborékképződést, tovább tart bennük a pezsgés és
lehetővé teszi, hogy teljes szépségükben kibontakozhassanak.
Pezsgős poharak
Mihez kezdjünk az italokkal?
Otthon elegendő két pohárfajtát tartani,
egyiket a short, a másikat a long drinkekre.
A Americano vagy a Caipirinha a short drinkek közé tartozik. Az italok
erősebbek és sűrűbbek, ezért jobban mutatnak kisebb poharakban. Ezzel
szemben a Bloody Mary vagy a Mojito töbfféle alkoholmentes levet és szirupot
tartalmaz – tehát több helyre van szükségük. A long drinkek közé
soroljuk őket, szóval nagyobb poharat igényelnek.
Igyon poharat
Puska: Melyik ételhez milyen italt szolgálunk fel?
A következő szabály érvényes: amilyen ízű
az ital, hasonló ízzel kellene rendelkezni az ételnek is. A könnyű italok
a könnyű ételekhez illenek, a nehezek a nehezebb ételekhez, az édesek pedig
az édes ételekhez …
- Kombinálja a vörösbort vöröshúsokkal, kemény sajtokkal vagy a felvágottakkal.
- Fehérbort szolgáljon fel halakhoz, szárnyasokhoz, lágy sajtokhoz vagy sonkához.
- A rózsabor univerzális, vörös és fehér borokhoz illő ételekhez egyaránt alkalmas. De az íze a gentian típusú sajtok, nyers halak vagy a sonka mellett tűnik ki a legjobban.
- Az édes vagy félédes pezsgőt desszertekhez vagy gyümölcsökhöz kínálhatjuk. A száraz pezsgős bor kiemeli a fűszeres ételeket, például a currys húst, a tenger gyümölcseit vagy az indiai ételeket.
- A drinkekhez az édes ételek, fagylaltok és a desszertek passzolnak.
Mostmár tudja, hogy miért nem elég egy pohár?
Inni bármiből lehet. A vacsora tökéletes
hangulatát nemcsak az alkohol varázsolja elő.
Változtassa a felszolgálást olyan momentumokká, amelyek sohasem fognak
elévülni.
Ebben a segítségére lesz a LUNASOL poharak széles választéka.
Az
üvegkínálat megtekintése