#4 Kávérituálék: Zöld matcha latte a test és a lélek felfrissítésére
07.05.2024Gaya csészékben élvezheti
Összeköti az évszázados hagyományokat és a modern kávézókultúrát. Népszerűsége bizonyítja kellemes ízét és egészségügyi előnyeit. Akár teakedvelő vagy, akár kávérajongó, aki változásra vágyik, a matcha latte egyedülálló és kielégítő élményt kínál.
A speciálisan termesztett és feldolgozott zöld tea levelekből készült finomra őrölt zöldpornak hagyománya Kelet-Ázsiában van. Az éberség és a nyugalom elősegítésére használják meditáció közben. A matcha latte elkészítéséhez szükségünk van:
Hozzávalók
1 adaghoz:
∙ 2 g matcha por
∙ 50 ml meleg víz
∙ 200 ml habosított tej
Kávéscsésze csészealjjal a Gaya kollekcióból,
Porto kávéskanál
Elkészítési folyamat:
1. lépés
A matcha port meleg vízben
simára keverjük.
A Matchát hagyományosan bambuszkefével (chasen) habosítják.
2. lépés
Felverjük vagy habosítjuk a tejet,
és óvatosan ráöntjük a matchára,
így krémes felső réteget hozunk létre.
TIPP: A Matchát
magas antioxidáns-tartalma miatt ünneplik. Emellett kiváló
vitamin- és ásványianyag-forrás. Javítja a koncentrációt és az
energiaszintet
idegesség nélkül. Egy csésze matcha állítólag tíz csésze zöld teának
felel meg.
Az ital enyhén kesernyés ízét egy teáskanál méz vagy juharszirup
hozzáadásával enyhítheti.